Top

Wat zijn HVLS ventilatoren?

Kent u dat? U gaat op vakantie naar het buitenland en ziet in een aankomst- of vertrekhal van die mega grote ventilatoren aan het plafond hangen. Wat zijn dat voor dingen?!

Ze hebben vele namen. Industriële ventilator, magazijnventilator, sportventilator, destratificator…  Echt, gigantisch grote ventilatoren. Kenners verwijzen naar deze ventilatoren met de initialen HVLS. Maar wat zijn HVLS ventilatoren en waarom zijn ze nodig?

 

Wat betekent “HVLS”?

Laten we beginnen met de initialen. HVLS staat voor “Hoog-Volume, Lage Snelheid” dat staat voor het feit dat deze grote ventilatoren grote volumes lucht verplaatsen terwijl ze met een heel lage snelheid draaien. Technisch gezien is een HVLS ventilator iedere mechanische ventilator met een diameter groter dan 2.1 meter. Dat betekent dat een HVLS ventilator een diameter moet hebben die breder is dan uw bed lang is. Meestal draait een grote HVLS ventilator tussen de 10 en 80 toeren per minuut. Ter vergelijking, een plafondventilator thuis draait ongeveer 200 keer rond per minuut, staande ventilatoren zelfs meer dan 1.000 keer.

 

Een ander belangrijk verschil tussen HVLS ventilatoren en gewone ventilatoren is een meting die m³/h, ofwel kubieke meter per uur wordt genoemd. Deze meting geeft de hoeveelheid lucht aan die elk uur door een ventilator beweegt. Terwijl een gewone plafondventilator een paar duizend kubieke meter per uur produceert met een motor van 40 of 50 Watt, kan een grote HVLS ventilator met een motor van 450 Watt wel 500.000 kubieke meter per uur in beweging brengen.

 

Sommige HVLS ventilatoren zijn ontworpen voor minder grote ruimtes (zoals de Hunter® RM, met diameters van 2.5 tot 4.3m), en sommige zijn veel groter (zoals de Hunter® Titan, die verkrijgbaar is met een diameter van maar liefst 7.3m, ofwel bijna 4 bedden lang!). Hoe dan ook, HVLS ventilatoren zijn groter, draaien langzamer en verplaatsen VEEL meer lucht dan de ventilatoren thuis.

 

Waar zijn HVLS ventilatoren geschikt?

HVLS ventilatoren kunnen bijna overal geplaatst worden, maar komen het best tot hun recht in grote gebouwen en hoge plafonds. Denk daarbij bijvoorbeeld aan distributiecentra, magazijnen, productiebedrijven, fitnesscentra, sporthallen,  showrooms, en vele andere locaties. Over het algemeen is er maar één HVLS ventilator nodig om een gebied tot 2.000m² te koelen of te verwarmen. Ze kunnen een geweldige aanvulling zijn voor iedere grote ruimte waar thermisch comfort en energiebesparing heel belangrijk zijn. HVLS ventilatoren zorgen voor een beter werkklimaat, gaan condensvorming tegen en zijn kostenbesparend het hele jaar door.

 

Waarom voor Annerson gaan?

Met meer dan 10 jaar kennis en ervaring is Annerson oprecht een specialist te noemen. Wij weten van wanten! Daarom weten we wat goed is voor onze klanten. Met Hunter® hebben we de meest vertrouwde naam in huis in de plafondventilatorindustrie. Het Amerikaanse Hunter® is opgericht in 1886 en is de uitvinder van de plafondventilator. Het bedrijf kenmerkt zich door het innovatieve karakter, de bewezen kwaliteit en de korte levertijden.

 

De HVLS ventilatoren van Hunter® zijn de beste en meest efficiënte in de markt. Sterker nog, ze hebben zoveel vertrouwen in hun producten dat ze deze ondersteunen met een levenslange garantie. En dat is niet alles. Naast HVLS ventilatoren hebben we een compleet assortiment van klein naar groot. Zo hebben wij voor iedere toepassing een oplossing. Mooi toch?!

 

 

Kom vandaag nog in contact met een specialist !