Top

Waarom wij kiezen voor Hunter

Annerson is trots de officiële distributeur te zijn van Hunter industriële en commerciële ventilatoren in de Benelux. Wat veel mensen niet weten is dat daar een jarenlange zoektocht aan vooraf ging. Bij Hunter voelden we ons meteen thuis, we spreken dezelfde taal en delen dezelfde passie en waarden. Soms is het lastig om even snel uit te leggen wat Hunter voor ons zo bijzonder maakt. Een ventilator is een ventilator, toch? Fout! Een ventilator is meer dan dat. In de ventilator zelf zie je de mensen en de organisatie er achter. Een goede ventilator heeft een eigen identiteit en is authentiek, net als Annerson. Onderscheidend vermogen ontstaat nu eenmaal niet door allemaal hetzelfde te zijn. Er zijn dus verschillende redenen waarom wij ervoor hebben gekozen om ons te richten op één merk. Wij willen er een paar met u delen.

 

Gerenommeerd merk
Om te beginnen is de historie van het merk Hunter ongeëvenaard. Toen John Hunter in 1886 de plafondventilator uitvond kon hij onmogelijk vermoeden dat zijn achternaam meer dan 135 jaar later één van de meest vertrouwde namen zou zijn in de plafondventilatorindustrie. Bij Hunter geen koekblik met een paar bladen eraan, maar innovatieve designs en materialen van kwaliteit. Het verschil tussen Hunter ventilatoren en andere ventilatoren is letterlijk voelbaar, in product en prestaties. Hoe weet u nu dat ze echt zo goed zijn? Omdat de ventilatoren het gewoon iedere dag en overal bewijzen. Hunter laat ze de meest intensieve stresstests doorstaan om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan hun kwaliteitsnorm. Niemand test de ventilatoren zoals zij het doen. Als uw nieuwe Hunter ventilator thuis tegen het plafond hangt of bij uw bedrijf, kunt u er zeker van zijn dat u de juiste keuze heeft gemaakt.

 

Veilig en duurzaam
Bij Hunter zijn alle ventilatoren ontworpen met het oog op veiligheid en duurzaamheid. Industriële plafondventilatoren kunnen nogal groot zijn. Met diameters tot 7,3 meter worden er enorme luchthoeveelheden verplaatst en daarmee krachten los gelaten op de ventilatorconstructie. Bij het verhogen van de snelheid neemt dit alleen maar toe. U moet er gerust op kunnen zijn, dat de ventilator te allen tijde en in de meest extreme omstandigheden normaal en veilig kan blijven functioneren. Dit noemen wij operationele zekerheid. Een andere vorm van zekerheid is duurzaamheid. Wanneer er per ongeluk een botsing plaats zou vinden, maakt de kwaliteit van de constructie het verschil tussen resetten, repareren of vervangen van de ventilator. Door intensief te testen, weet Hunter de juiste materialen te gebruiken zonder concessies te doen aan het gewicht of duurzaamheid van de ventilator. Zo houdt u het verbruik mooi laag, de prestaties hoog en iedereen onder de ventilator veilig.

 

Innovatief karakter
In 2016 was Hunter de allereerste HVLS fabrikant die standaard een Direct Drive motor aanbood bij alle industriële HVLS ventilatoren. Voor die tijd waren er alleen nog maar reductiemotoren, met het risico op olielekkage, wat o.a. kan leiden tot gevaarlijke situaties op de werkvloer. De direct aangedreven magneetmotoren van Hunter zijn fluisterstil, super betrouwbaar en hebben helemaal geen olie nodig. Toch fijn als u in de voedingsindustrie zit bijvoorbeeld. Daarnaast steekt Hunter veel tijd en moeite in het onderzoeken, ontwerpen en testen van iets nieuws dat het installeren van een grote industriële plafondventilator gemakkelijker maakt. Zo is het idee voor de modulaire opbouw ontstaan en het plug & play concept. De unieke prefab afhangbuizen zijn telescopisch waardoor de ventilator altijd past. Ook is er aan het gewicht gedacht, zodat er maar één iemand nodig is om te installeren. Kijk! Dat scheelt toch weer tijd, machines en mankracht. Iets om mee te nemen als u naar de investering kijkt.

 

Erkende prestaties
Het materiaal van onze industriële ventilatorbladen is hetzelfde als in de vliegtuigindustrie, licht en sterk. De bladen zijn ontworpen door ruimtevaartdeskundigen en de afmetingen staan in balans met de luchtbeweging die de ventilator genereert. Het is een uitdaging om zoveel mogelijk te verplaatsen met zo weinig mogelijk weerstand. Een blad dat heel breed is roept veel meer weerstand op, wat stressreducerende aanpassingen in de constructie vereist en een veel zwaardere motor. Dit maakt de ventilator onnodig duur en milieu onvriendelijk vanwege het hoge verbruik. Te smalle bladen, of een verkeerde bladstand, kan ervoor zorgen dat de ventilator te weinig lucht verplaatst, ook al is het aantal bladen hoger. Er is niets zo frustrerend als een ventilator die minder lucht verplaatst dan u verwacht. Daarom zijn onze ventilatoren AMCA gecertificeerd. Net als een NAP check voor auto’s geeft deze certificering u zekerheid over wat u aanschaft. Niet voor de kilometers natuurlijk, maar wel over de luchtverplaatsing (m3/uur). Zo krijgt u bij ons precies wat we zeggen, niets meer en niets minder.

 

Compleet assortiment
Als specialist in HVLS ventilatoren en ventilatieoplossingen voor grote gebouwen leveren we veel maatwerk advies. Met Hunter hebben wij een compleet assortiment HVLS ventilatoren en intelligente besturingssystemen om hier in te kunnen voorzien. Afhankelijk van het doel, kunt u kiezen voor 3, 4 of 5 bladen en diameters van 2,4 tot 7,3 meter. Iedere HVLS ventilator heeft zijn eigen kenmerken en specificaties. Met een touchscreen controller kunt u ze samen of afzonderlijk aansturen, niet alleen handmatig maar ook automatisch op o.a. tijd, temperatuur of vochtigheid. Ze zijn te koppelen aan een gebouwbeheersysteem of brandmeldingssysteem, en voor de meest barre omstandigheden kan de aandrijving zelfs beschermd worden tegen vocht, stof of zand met een IP66 classificatie. Net wat u wilt of wat u nodig heeft. En alsof dit niet genoeg is, hebben we ook nog de commerciële ventilatoren tot een diameter van 2,4 meter, Heavy Duty luchtcirculatoren en eventueel zelfs nog de plafondventilatoren voor thuis – daar waar het allemaal mee begonnen is voor Hunter. Juist vanwege dit aanbod durven wij te zeggen dat we de juiste ventilator hebben voor ieder gebouw, iedere toepassing en elke behoefte.

 

Beste garantie
Nu zijn kwaliteit, reputatie en vertrouwen niet zomaar woorden voor ons, het zijn de fundamenten van ons bedrijf. Wij hechten waarde aan de relatie met onze klanten en het leveren van de best mogelijke oplossingen. Daarbij is het goed om vooruit te kijken en naar de lange termijn. Zeggen dat we de beste zijn is niet zo moeilijk, maar om de daad bij het woord te kunnen voegen is anders. Daarvoor is goede support en garantie vanuit de fabriek onmisbaar. Hunter heeft zoveel vertrouwen in hun producten dat ze deze ondersteunen met een levenslange garantie. En geloof ons, dit kan alleen als het écht goed is. Andere merken doen dit niet, of niet helemaal, of zijn gewoon niet uitgerust om het te kunnen doen. De garantie van Hunter is simpelweg één van de beste in de industrie. Ze houden zich aan hun woord en beloften van kwaliteit en service. Noem ons ouderwets, maar daar houden wij wel van bij Annerson. O ja, en over de levertijden van Hunter industriële plafondventilatoren kunnen we kort zijn. Precies, dat bedoelen we dus… kort.