Top

UV-C verlichting

De kwaliteit van de lucht die we inademen heeft een grote invloed op onze gezondheid en ons welzijn. We lopen allemaal het risico om virussen en bacteriën op te lopen of te verspreiden, vooral in drukke openbare ruimtes zoals kantoren, fabrieken, winkels, bars, restaurants, sportcentra, scholen en musea.

UV-C-straling is een bekend desinfectiemiddel voor lucht, oppervlakken, voorwerpen en water dat het risico om een infectie op te lopen kan verkleinen. Het wordt al meer dan 40 jaar gebruikt. Alle bacteriën en virussen die tot op heden zijn getest (dat zijn er door de jaren heen vele honderden geweest, waaronder diverse coronavirussen), reageren op desinfectie met UV-C. In laboratoriumtests inactiveerden UV-C-lichtbronnen bij een blootstellingstijd van 6 seconden 99% van het SARS-CoV-2-virus op een oppervlak en binnen 10 minuten 99,99% in de lucht van een kamer. Na 20 minuten was het virus niet meer aantoonbaar in de lucht. Een duidelijke indicatie dat UV-C een waardevolle rol kan spelen in uw beschermingsstrategie.

Annerson UV-C verlichting voor wand en plafond

Desinfectie door licht en lucht

Virale deeltjes zijn te klein om met hoogwaardige filters af te vangen. Om het te kunnen aanpakken moeten andere middelen worden aangewend en daarbij komt u al snel uit bij UV-C licht. Wanneer ziekteverwekkers zoals virussen, schimmels en bacteriën UV-C licht absorberen, wordt daarmee voorkomen dat deze micro-organismen hun DNA kunnen repliceren, waardoor hun activiteit snel achteruit gaat. Eenmaal gedeactiveerd, kunnen deze micro-organismen zich niet langer vermeerderen. Aanwezige virussen in de lucht worden zo onschadelijk gemaakt.
UV-C desinfectie wordt door Annerson ingezet in combinatie met HVLS ventilatoren. Door grote hoeveelheden lucht op lage snelheid te circuleren ontstaan er beheersbare luchtstromen die langs de UV-C apparaten geleid worden. Deze UV-C apparaten desinfecteren de lucht en deactiveren ziekteverwekkers in de lucht. Dit zorgt ervoor dat de concentratie ziekteverwekkers in de lucht in toenemende mate afneemt. Naast natuurlijke ventilatie is UV-C de meest zinvolle en doeltreffende aanvulling om het risico op besmetting aanzienlijk te verkleinen.

Meer informatie

Wat is UV-technologie?

Ultraviolet (UV) licht is onzichtbaar voor het menselijk oog en wordt onderverdeeld in UV-A, UV-B en UV-C.

UV-C is aanwezig in het golflengtebereik van 100-280 nm. In de grafiek is te zien dat de deactiverende werking maximaal is bij 265 nm, met afname van de werking bij lagere en hogere golflengten. UV-C-lagedruklampen van Philips stralen uit op 254 nm, waar de werking op DNA 85% van de piekwaarde bedraagt en 80% op de IES-curve. Daardoor zijn onze deactiverende lampen bijzonder doeltreffend voor het afbreken van het DNA van micro-organismen. Dit houdt in dat ze zich niet kunnen vermenigvuldigen of ziekten kunnen veroorzaken.

De effectieve weerstand van micro-organismen tegen UV-C-straling verschilt aanzienlijk. Bovendien heeft de omgeving van een specifiek micro-organisme een aanzienlijke invloed op de stralingsdosis die nodig is om het micro-organisme te vernietigen.

Meer informatie
Annerson UV-C verlichting voor plafond

Waarom kiezen voor UV-C verlichting

Eenvoudig en kosteneffectief

UV-C installaties hebben lage kapitaal- en bedrijfskosten en zijn eenvoudig te bedienen en makkelijk te onderhouden.

Verslaat micro-organismen

Bewezen effectief tegen virussen, bacteriën, schimmels en sporen. Verbetert het werkklimaat, het welzijn en de gezondheid van uw werknemers.

Houdt luchtbehandelingssystemen schoon

Beschermt tegen de groei van micro-organismen. Alle bacteriën en virussen die tot op heden zijn getest, reageren op desinfectie met UV-C.

Uiteenlopende toepassingen

Kan worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen zoals kantoren, fabrieken, winkels, bars, restaurants, sportcentra, scholen, musea, enz.

Waarom kiezen voor UV-C verlichting

UV-C eenvoudig te bedienen en onderhouden

Eenvoudig en kosteneffectief

UV-C installaties hebben lage kapitaal- en bedrijfskosten en zijn eenvoudig te bedienen en makkelijk te onderhouden.

UV-C is bewezen effectief tegen virussen, bacteriën, schimmels en sporen.

Verslaat micro-organismen

Bewezen effectief tegen virussen, bacteriën, schimmels en sporen. Verbetert het werkklimaat, het welzijn en de gezondheid van uw werknemers.

beschermt tegen de groei van micro-organismen

Houdt luchtbehandeling schoon

Beschermt tegen de groei van micro-organismen en houdt luchtbehandelingssystemen schoon. Alle bacteriën en virussen tot op heden getest, reageren op desinfectie met UV-C.

uiteenlopende toepassingen voor UV-C en HVLS

Uiteenlopende toepassingen

Kan worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen zoals kantoren, fabrieken, winkels, bars, restaurants, sportcentra, ziekenhuizen, scholen, musea, enz.