Top

Stalventilatoren

Stalventilatoren voor melkvee

Vanzelfsprekend wilt u uw melkvee gezond en productief houden. In ons opwarmende klimaat wordt koeling en stalventilatie daarbij steeds belangrijker. Te hoge temperaturen veroorzaken hittestress, minder eetlust en een afnemende melkproductie. Om uw stal zo comfortabel mogelijk te houden is het daarom van belang om zo effectief mogelijk lucht te verplaatsen. Belangrijk is niet alleen de hoeveelheid lucht, maar ook de snelheid en regelmogelijkheid. Wij kunnen u hierbij helpen, ook als u zelf wilt installeren.

Beter stalklimaat

In tegenstelling tot axiale ventilatoren verplaatsen HVLS ventilatoren veel meer lucht en op een groter oppervlak. Het is een andere manier van ventileren en koelen. Een axiale ventilator zorgt voor een turbulente straal op een klein oppervlak en wordt vaak diagonaal of horizontaal geplaatst. Koeien zoeken die straal vaak op, wat voor groepering zorgt. De HVLS ventilator wordt opgehangen aan de dakconstructie en kan in tegengestelde draairichting eventueel ook lucht afvoeren als dat nodig is. Door de betere luchtverdeling is er meer diercomfort, minder tocht op de uiers en minder kans op infecties. Hittestress wordt voorkomen, de ligplekken blijven droger, vogels en vliegen blijven weg – net als nare luchten. Onze stalventilatoren zijn stil, zuinig en onderhoudsvrij (geen olie). In de zomer draaien ze snel om te koelen en in de winter kunnen ze op zeer lage snelheid warme lucht naar beneden drukken. Net wat u wilt of wat uw vee nodig heeft.

Hunter® TITAN stalventilator

Hunter® stalventilatoren

De Hoog-Volume Lage-Snelheid ventilatoren van Hunter® zijn met hun grote diameters een effectieve en efficiënte manier om uw stal zo comfortabel mogelijk te houden voor uw melkvee. Deze grote ventilatoren staan ook bekend als industriële ventilatoren en zijn eigenlijk ontworpen voor grote gebouwen, en daardoor perfect voor grote stallen met een hoge nok. Onze HVLS ventilatoren zijn AMCA gecertificeerd, wat net als een NAP check voor auto’s zekerheid geeft over wat u aanschaft. Niet voor de kilometers natuurlijk, maar wel over de luchtverplaatsing (m3/uur). Onze stalventilatoren worden ondersteund door de Limited Lifetime warranty – garantie van Hunter®.

 

diameters van 2.4-7.3 meter met 3, 4 of 5 bladen
door iedereen eenvoudig te installeren, met installatievideo
standaard incl. frequentieregelaar, netfilter en controller
optioneel aan te sturen op tijd, temperatuur of vochtigheid
gratis advies op locatie en ondersteuning na de verkoop
gerenommeerd merk, bestaat al meer dan 135 jaar

Onze Ventilatoren

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Bericht sturen