Top

Meer Comfort in de Zomer

Volledig geklimatiseerde gebouwen leiden niet altijd tot optimaal comfort. Hoge temperaturen verminderen de productiviteit van werknemers en verhogen het aantal werk gerelateerde fouten. Behalve dat het slecht is voor het bedrijfsresultaat, kunnen symptomen van hittestress een zware menselijke tol eisen. Dit varieert van uitslag en duizeligheid tot flauwvallen of zelfs overlijden. Daarom is het van belang om voor thermisch comfort te zorgen. HVLS ventilatoren zorgen ervoor dat lichaamswarmte sneller wordt afgevoerd en zweet beter verdampt. Werknemers blijven gelukkig, comfortabel en productief. Net als een briesje op een warme zomerdag, kan het koeleffect van onze ventilatoren de gevoelstemperatuur met wel 6°C verlagen. Daarnaast is het ook beter voor uw energierekening. Uw airco wordt ontlast en is effectiever met HVLS ventilatoren. Dit kan een energiebesparing opleveren van 20% of meer.

Energiebesparing in de Winter

In de koudere maanden ervaren gebouwen met hoge plafonds vaak warmtestratificatie. Wat voor verwarmingssystemen er ook worden gebruikt, het is een feit dat warme lucht altijd naar het plafond stijgt omdat het lichter is dan koude lucht. Bij goed geïsoleerde gebouwen zal de warmte tegen het plafond blijven hangen, bij slecht geïsoleerde gebouwen is er sprake van warmteverlies. Beide gevallen zijn inefficiënt en kosten geld. Vaak probeert men dit tegen te gaan met kleine steunventilatoren, maar hiervan zijn er te veel nodig in een groot gebouw. Eén HVLS ventilator verplaatst meer lucht dan tientallen kleine ventilatoren en voor een fractie van de kosten.  HVLS ventilatoren verhogen de efficiëntie door de verwarmde lucht beter te verspreiden en circuleren. Door luchtlagen te vermengen wordt de temperatuur geëgaliseerd, een effect dat bekend staat als thermische egalisatie ofwel destratificatie. Door temperatuurverschillen te elimineren hoeft de verwarmingsinstallatie niet zo hard te werken om de temperatuur van de thermostaat te behouden. Dit levert een energiebesparing op van zeker 30%.

Weg met vocht!

Vochtbeheersing is niet alleen cruciaal voor de luchtkwaliteit, maar ook essentieel bij het fenomeen condensatie. Als er condensatie ontstaat, kan dit een ernstig veiligheidsrisico vormen. Met de juiste luchtbeweging kan de condensatie uitdrogen, wat het risico op bedrijfsongevallen vermindert, evenals verontreinigingen en de aanwezigheid van vocht gerelateerde bacteriën. Overmatig vocht en condens kunnen ervoor zorgen dat metalen producten roesten en kartonnen verpakkingen verzwakken of stuk gaan. Een verhoogde luchtstroom is de sleutel tot het beheersen van condensatie en corrosie. De luchtbeweging die door de HVLS ventilator wordt gegenereerd, voorkomt dat condens zich op de vloer of het product afzet. Naast de gezondheid van werknemers kan een slechte luchtkwaliteit ook de productkwaliteit in gevaar brengen, bijv. door bederf. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het elimineren van deze bekende veiligheidsrisico’s. Investeren in producten en oplossingen (zoals HVLS ventilatoren) die bijdragen aan het waarborgen van milieuregelgeving is niet alleen een voordeel, maar ook een verplichting.

Betere luchtkwaliteit

Zeker in deze tijd is luchtkwaliteit ontzettend belangrijk voor de gezondheid. Luchtverontreiniging, zowel binnen als buiten, is een groot probleem. Het kan leiden tot ernstige gezondheidseffecten, zoals aandoeningen van de luchtwegen, waaronder astma en longkanker. Gelukkig is er veel vooruitgang geboekt in Europa om de kwaliteit van de buitenlucht te verbeteren en zijn er grenswaarden gesteld voor diverse verontreinigende stoffen. Het Wetenschappelijk Comité voor Gezondheids- en Milieurisico’s (WCGM) adviseert de Europese Commissie de luchtkwaliteit ook binnen te verbeteren. Luchtverontreiniging komt namelijk vooral binnen voor, daar waar we de meeste tijd doorbrengen. Binnenlucht kan meer dan 900 chemicaliën, deeltjes en biologische stoffen bevatten met mogelijke gezondheidseffecten. Ventilatie kan de luchtkwaliteit binnen verbeteren. HVLS ventilatoren verplaatsen grote hoeveelheden lucht zonder allergenen en hinderlijk stof te verspreiden. Ze voorkomen dat lucht stagneert en kunnen de luchttoevoer in een gebouw verhogen om de verspreiding van virussen te voorkomen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Bericht sturen