Top

Meer comfort Minder kosten

Volledig geklimatiseerde gebouwen leiden niet altijd tot optimaal comfort. Hoge temperaturen verminderen de productiviteit van werknemers en verhogen het aantal werk gerelateerde fouten. Behalve dat het slecht is voor het bedrijfsresultaat, kunnen symptomen van hittestress een zware menselijke tol eisen. Dit varieert van uitslag en duizeligheid tot flauwvallen of zelfs overlijden. Daarom is het van belang om voor thermisch comfort te zorgen. Hoog-Volume Lage-Snelheid (HVLS) ventilatoren zorgen ervoor dat lichaamswarmte sneller wordt afgevoerd en zweet beter verdampt.

lees meer ↓

Lagere energierekening

In de koudere maanden ervaren gebouwen met hoge plafonds vaak warmtestratificatie. Wat voor verwarmingssystemen er ook worden gebruikt, het is een feit dat warme lucht altijd naar het plafond stijgt omdat het lichter is dan koude lucht. Bij goed geïsoleerde gebouwen zal de warmte tegen het plafond blijven hangen, bij slecht geïsoleerde gebouwen is er sprake van warmteverlies. Beide gevallen zijn inefficiënt en kosten geld. Vaak probeert men dit tegen te gaan met kleine steunventilatoren, maar hiervan zijn er te veel nodig in een groot gebouw.

lees meer ↓
HVLS Ventilatoren

Droogeffect bespaart geld

Vochtbeheersing is niet alleen cruciaal voor de luchtkwaliteit, maar ook essentieel bij het fenomeen condensatie. Als er condensatie ontstaat, kan dit een ernstig veiligheidsrisico vormen. Met de juiste luchtbeweging kan de condensatie uitdrogen, wat het risico op bedrijfsongevallen vermindert, evenals verontreinigingen en de aanwezigheid van vocht gerelateerde bacteriën. Overmatig vocht en condens kunnen ervoor zorgen dat metalen producten roesten en kartonnen verpakkingen verzwakken of stuk gaan. Een verhoogde luchtstroom is de sleutel tot het beheersen van condensatie en corrosie.

lees meer ↓

Betere luchtkwaliteit

Zeker in deze tijd is luchtkwaliteit ontzettend belangrijk voor de gezondheid. Luchtverontreiniging, zowel binnen als buiten, is een groot probleem. Het kan leiden tot ernstige gezondheidseffecten, zoals aandoeningen van de luchtwegen, waaronder astma en longkanker. Gelukkig is er veel vooruitgang geboekt in Europa om de kwaliteit van de buitenlucht te verbeteren en zijn er grenswaarden gesteld voor diverse verontreinigende stoffen. Het Wetenschappelijk Comité voor Gezondheids- en Milieurisico’s (WCGM) adviseert de Europese Commissie de luchtkwaliteit ook binnen te verbeteren.

lees meer ↓
werknemers kiezen voor betere luchtkwaliteit