Top

Magazijn ventilatoren

Neem controle over uw Logistieke omgeving

Uw klanten rekenen op u voor alles, van tijdige productie tot het op tijd leveren van uw producten – terwijl uw werknemers naar een prettige, veilige en schone werkomgeving verlangen. Door onze HVLS ventilatoren toe te voegen aan uw magazijn of  DC, zorgt u voor een beter en veiliger werkklimaat voor uw personeel. Of het nu gaat om verkoeling bij het laden en lossen op warme dagen of het naar beneden drukken van warme lucht bij het orderpicken op koude dagen, wij zorgen ervoor dat u op schema blijft.
HVLS ventilator Titan houdt medewerkers DC koel in de zomer en warm in de winter

Ventilatoren voor distributiecentra

Hoog Volume Lage Snelheid ventilatoren zijn met hun grote diameters een effectieve en efficiënte manier om uw magazijn of DC zo aangenaam, veilig en productief mogelijk te houden. Onze HVLS ventilatoren zijn onafhankelijk gecertificeerd door AMCA International en worden ondersteund door de Limited Lifetime Warranty – garantie van Hunter®. Dit zijn een paar manieren waarop onze grote magazijn ventilatoren uw werkomgeving kunnen verbeteren:

 

gevoelstemperatuur verlagen of verhogen
tegengaan van geur en vocht
meer productiviteit en veiligheid
energiebesparing van ca. 30% of meer
personeelsverzuim verminderen
het hele jaar door geld besparen

Meer comfort bij het Laden en Lossen

Bij het laden en lossen van vrachtwagens wordt het binnenklimaat vaak ongewenst beïnvloed. Dit kan o.a. komen door lang openstaande industriedeuren, de gebruiksfrequentie ervan en niet goed sluitende seals of shelters. HVLS ventilatoren kunnen u helpen het klimaat beter te beheersen. In de zomer doen we dit door ze sneller te laten draaien en een koeleffect te creëren. Door de luchtbeweging wordt de gevoelstemperatuur naar beneden gebracht tot maximaal 8°C. In de koudere maanden laten we de ventilatoren erg langzaam draaien waardoor de temperatuur op vloerniveau hoger zal zijn en aangenamer voor de medewerkers. Door de tegen het plafond gevangen warmte naar beneden te drukken en te circuleren ontstaat er thermische egalisatie. Het temperatuurverschil tussen vloer en plafond wordt geminimaliseerd en als gevolg daarvan zal de verwarming minder vaak aanslaan. Zo verbetert u niet alleen de werkomgeving van uw medewerkers, maar bespaart u ook nog eens energie.

Magazijn plafondventilatoren

In de industrie zien we vaak hetzelfde: kleine destratificatie- of ondersteuningsventilatoren, tegen een 8 meter of hoger plafond in enorm grote hallen. Het resultaat, niet effectief! De kleine ventilatoren die dienen ter ondersteuning van uw HVAC systeem zijn niet sterk en groot genoeg om voldoende lucht te verplaatsen, waardoor er geen thermische egalisatie plaatsvindt. En ook de destratificatoren zoals u die kent zijn simpelweg energie slurpende hoge-snelheid-ventilatoren met een ombouwde kast die de luchtsnelheid remt om het effect van destratificatie te creëren. Warme lucht moet nu eenmaal onder langzame snelheid in beweging worden gebracht, bij te hoge snelheid koelt deze af. Daarom zien we bij luchtkanalen en textiel luchtverdeelslangen eveneens dat het verwarmen en koelen niet altijd effectief gebeurt, bijvoorbeeld door de lengte van de buizen of de snelheid van het luchttransport. Tevens is het periodiek reinigen daar een aandachtspunt i.v.m. virussen, schimmels en bacteriën. Houd het daarom simpel. Circuleer lucht en creëer een homogene temperatuurverdeling. Koel zonder airco en verwarm met behulp van destratificatie. Als u de ruimte heeft, hebben wij voor u de oplossing!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Bericht sturen