Top

Wat zijn HVLS ventilatoren?

Hoog-Volume Lage-Snelheid ventilatoren variëren van 2,5 tot 7,3 meter in diameter. De grootte en lage snelheid is kenmerkend, en stelt ze in staat om in grote gebouwen grote hoeveelheden lucht in beweging te brengen. Met HVLS ventilatoren kunt u efficiënter lucht circuleren in uw gebouw en HVAC systemen effectiever laten werken. In de zomer worden ze gebruikt om te koelen en in de winter kunt u warmte terug winnen waardoor u energie en geld bespaart. De ventilatoren zijn uiterst stil, verbruiken zeer weinig en vereisen geen onderhoud. Doordat ze het hele jaar voordeel bieden, hebben ze een verrassend snelle terugverdientijd.

Wat is het verschil tussen HVLS ventilatoren en ventilatoren voor thuis?

Naast het verschil in producteigenschappen en prestaties, zit het met name in de toepassing ervan:
Hoog-Volume Lage-Snelheid ventilatoren zijn écht ontworpen voor installatie in grote gebouwen met plafonds van circa 4 tot 15 meter of hoger, zoals: distributiecentra, magazijnen, productiebedrijven, atriums, sporthallen, fitnesscentra, winkelcentra, luchthavens, koeienstallen, werkplaatsen, enz.
De ventilatoren voor thuis, ofwel residentiële ventilatoren, zijn meer geschikt voor kleinere ruimtes met een plafondhoogte van circa 2,5 tot 3 meter. Residentiële ventilatoren zien we naast thuis ook in kantoren, spreekkamers, vergaderzalen, kantines, detailhandel, horeca, enz.

Wat zijn de voordelen van HVLS ventilatoren?

Het klimaat warmt op en energie wordt als maar duurder. De behoefte naar een duurzame en kosteneffectieve manier van koelen en verwarmen neemt toe. Met HVLS ventilatoren kunt u efficiënter lucht circuleren in uw gebouw en HVAC systemen effectiever laten werken. Daarmee bespaart u al snel 30% op uw energierekening. HVLS ventilatoren zorgen voor meer thermisch comfort en een betere luchtkwaliteit. Nare geuren verdwijnen. Werknemers blijven gezond, comfortabel en productiever. Ook gaat de luchtbeweging condensvorming tegen, waardoor de werkomgeving veilig blijft en de productkwaliteit niet in gevaar komt. Doordat HVLS ventilatoren het hele jaar door inzetbaar zijn en voordeel bieden, hebben ze een verrassend snelle terugverdientijd.

Wat voor motor hebben onze HVLS ventilatoren en maken deze veel geluid?

Onze HVLS ventilatoren zijn AMCA gecertificeerd en de meest efficiënte in de markt. Met lichtere motoren leveren ze betere prestaties en verbruiken ze minder. Al onze HVLS ventilatoren hebben een magneet motor, ook wel Direct Drive motor genoemd. Doordat deze motoren geen transmissie of tandwieloverbrenging hebben, zijn er veel minder bewegende onderdelen. Dit verhoogt de efficiëntie en zorgt voor een uiterst stille werking. Geen olie, geen onderhoud en geen zorgen! Het directe aandrijfmechanisme staat garant voor een lange levensduur en lage operationele kosten.

Wat is AMCA en waarom is dit belangrijk?

Alle ventilatoren van Hunter® zijn AMCA gecertificeerd. AMCA staat voor Air Movement and Control Association, één van de hoogst aangeschreven internationale non-profitorganisaties in de luchtbewegingsindustrie. AMCA certificeert dat alle gepubliceerde laboratorium- en prestatiegegevens van Hunter® HVLS ventilatoren echt zijn, alsmede gedocumenteerd en gecertificeerd door een externe bron. AMCA heeft de gegevens tijdens het testen beoordeeld en bevestigd dat deze waar en nauwkeurig zijn. Dit maakt de gepubliceerde gegevens van Hunter® onbetwistbaar en betrouwbaar.

Hoe werken industriële HVLS ventilatoren?

Zomermodus: Hogere luchtsnelheid betekent meer luchtverplaatsing en een verlaging van de gevoelstemperatuur. Daarom draaien ventilatoren sneller in de zomer dan in de winter. Door luchtbeweging kan lichaamswarmte sneller worden afgevoerd en zweet beter verdampen. Net als een briesje op een warme zomerdag, kan het koeleffect van HVLS ventilatoren de gevoelstemperatuur met wel 6-8°C verlagen.
Wintermodus: Voor de-stratificatie is een lagere luchtsnelheid nodig, ongeacht de draaistand. De warme lucht tegen het plafond wordt naar beneden gedrukt en gecirculeerd door uw gebouw. Door vermenging van luchtlagen ontstaat er thermische egalisatie. Aanwezige HVAC systemen werken daardoor minder hard en vragen minder stroom of gas. Doorgaans resulteert dit in een energiebesparing van 30%.

Hoe kies ik de juiste ventilator en hoeveel heb ik er nodig?

Er zijn enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het configureren van ventilatoren voor uw ruimte, of we het nu hebben over twee ventilatoren of een hele vloot. Het hangt af van de installatiemogelijkheden, de gewenste oplossing (energiebesparing, thermisch comfort, vocht bestrijden, enz.) evenals de locatie van HVAC systemen, verlichting, sprinkler, enz. Daarom is het raadzaam om ons als specialist u hierin kosteloos te laten adviseren. Wij zijn er om uw behoeften te evalueren en ervoor te zorgen dat het resultaat aan uw verwachting voldoet. Ga naar de contactpagina en stuur ons een bericht. Wij kunnen u altijd helpen.

Hoe kan ik een HVLS ventilator bedienen en hoeveel kan ik er aansturen?

Met uitzondering van de DDI wordt iedere HVLS ventilator geleverd met een standaard 3.5” touchscreen controller. Hiermee kunt u 1-10 ventilatoren synchroon bedienen. De controller is voorzien van een naderingssensor, heeft 10 snelheden en 2 draairichtingen die u kunt regelen. Daarnaast hebben we optioneel een controller met 5” of 7” touchscreen, waarmee u 1-30 ventilatoren individueel of in zones automatisch kunt aansturen. Deze zijn met een wachtwoord te beveiligen. In tegenstelling tot de standaard controller kunt u hier kiezen voor tijd gestuurde werking of aansturing op basis van temperatuur- en luchtvochtigheidsmeting. Om bewaking, besturing en visualisatie van een ventilatornetwerk op afstand mogelijk te maken, kunnen we de ventilatoren ook koppelen aan een gebouwbeheersysteem. Zie ook controlemogelijkheden

Wanneer moet ik kiezen voor een mobiele ventilator?

Industriële plafondventilatoren worden hoog gemonteerd en zijn efficiënter, omdat ze de lucht 360° verplaatsen in een groter gebied eronder. Staande- of verrijdbare ventilatoren vragen verhoudingsgewijs meer energie en produceren onder hogere snelheid een turbulente luchtstraal die sneller wordt afgevoerd. Doordat de ventilatiehoek veel kleiner is, zijn ze meer geschikt om specifieke en kleinere gebieden te koelen of te drogen. Voor tijdelijke inzet kunt u onze mobiele Heavy Duty ventilatoren huren.

Advies nodig?

Staat uw vraag er niet bij of heeft u bijzonder project. Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht