Top

Destratificatoren

STANDARD

Plafondhoogte: 4-18 m

540-2.832 m³/u

PEARL

Plafondhoogte: 4-8 m

361-847 m³/u

DESIGNER

Plafondhoogte: 4-18 m

361-2.111 m³/u

ALTITUDE

Plafondhoogte: 20-35 m

2.925-8.371 m³/u

Bespaar geld en energie

In een gebouw stijgt de warmte omhoog en is de lucht verdeeld in verschillende lagen ofwel “strata”: lage temperatuur en kou op de vloer, hoge temperatuur en warm aan het plafond. Het temperatuurverschil tussen deze lagen kan hoger zijn dan 1°C per meter hoogte. De thermische destratificatie bestaat uit het terugwinnen van de warmte die tegen het plafond gevangen zit door deze terug te voeren naar de grond en een gelijkmatige aangename temperatuur te realiseren, ongeacht de hoogte van het gebouw.

 

Ondanks nieuwe technieken en systemen blijft stratificatie nog steeds de belangrijkste bron van warmteverlies. Dit leidt tot overconsumptie van HVAC systemen en onaangename lage gevoelstemperaturen in de winter. Onze destratificatoren genereren een zeer smalle luchtkolom, met laminaire stroming. De warmte wordt met precisie verdeeld, de luchtstroom is onmerkbaar en oriënteerbaar De apparaten werken onafhankelijk van het verwarmingssysteem, passen zich aan elk type gebouw aan en zijn overal inzetbaar.

Klanten vertellen

De ambitie was om ons energieverbruik met 26% te verminderen. Van januari tot augustus 2022 hebben wij ons energieverbruik gemiddeld met 64% verminderd. Dit project heeft ons niet alleen energiebesparingen opgeleverd, maar ook besparingen in productkwaliteit. 

– ArcelorMittal

Onze temperatuurproblemen waren zo erg dat personeel dreigde weg te lopen. De destratificatoren zorgden meteen voor een verbetering, zelfs voordat de upgrades van het verwarmings- en koelingssysteem waren voltooid. Medewerkers hebben nu geen klachten meer en kunnen zelfs in T-shirt werken.

– British Airways

Luchtreinigers

PEARL

Plafondhoogte: 4-8 m

NPBI 361-847 m³/u

PURE AIR

Plafondhoogte: 4-12 m

PHI 540-1.010 m³/u

De kwaliteit van de lucht die we inademen in gebouwen is een prioriteit, want we besteden ongeveer 85% van onze tijd binnen. Luchtverversing en ventilatie zijn essentieel voor een gezonde werk- en leefomgeving. Gebrek aan ventilatie bevordert de ontwikkeling van schadelijke en ongewenste elementen zoals virussen, geurtjes, bacteriën, schimmels en vluchtige organische stoffen (VOS). Voor zuivering van lucht en oppervlakken door ionisatie bieden we 2 modellijnen destratificatoren:

 

PHI-modellen (Photo Hydro Ionization)

Deze modellen desinfecteren de lucht en oppervlakken, terwijl de temperatuur en vochtigheid wordt gehomogeniseerd in een gebouw. Door de combinatie van ionisatie en UV worden virussen, bacteriën, geurtjes, schimmels en VOS tot 99% geëlimineerd. Deze oplossing is bijzonder effectief voor industriële- en agrifoodgebouwen.

 

NPBI-modellen (Needle Point Bipolar Ionization)

Deze genereren ionen positief : H+ en negatief 0₂ in hoge concentratie. Bipolaire ionisatie elimineert fijne deeltjes, vermindert geurtjes en verwijdert virussen en bacteriën in de lucht en op oppervlakken. NPBI-technologie produceert geen ozon en bevat geen elementen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Deze oplossing wordt met name aanbevolen voor winkels, sportterreinen en openbaar vervoer.

 

Advies nodig?

Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder en kijken samen naar een passende oplossing.

Stuur een bericht