Top

Besturing

Met uitzondering van de DDI wordt iedere HVLS ventilator geleverd met een standaard 3.5” touchscreen controller. Hiermee kunt u 1 tot 10 ventilatoren synchroon bedienen. De controller is voorzien van een naderingssensor, heeft 10 snelheden en 2 draairichtingen die u kunt regelen.

 

Daarnaast hebben we optioneel een controller met 5” of 7” touchscreen, waarmee u 1 tot 30 ventilatoren individueel of in zones automatisch kunt aansturen. Deze zijn met een wachtwoord te beveiligen. In tegenstelling tot de standaard controller kunt u hier kiezen voor tijd gestuurde werking of aansturing op basis van temperatuur- en luchtvochtigheidsmeting.

 

Om bewaking, besturing en visualisatie van een ventilatornetwerk op afstand mogelijk te maken, kunnen we de ventilatoren ook koppelen aan een gebouwbeheersysteem. Heeft u een brandmeldingssysteem? Geen probleem. Ook daaraan kunnen we de ventilatoren koppelen, zodat deze in geval van nood snel stil staan.

touchscreen basisbesturing HVLS ventilator Annerson
basis bedieningsstation voor synchrone aansturing tot 10 HVLS ventilatoren

350-serie Controller 

Hunter’s 350-serie ventilator controller is een eenvoudige en ongecompliceerde manier om het comfort in uw gebouw te regelen via een op Ethernet gebaseerd netwerk. Er is geen hulpvoeding nodig omdat deze controller rechtstreeks stroom krijgt van de frequentiebesturing (VFD).

Beheer alle basisfuncties van de ventilator met behulp van het 3,5-inch digitale kleuren touchscreen. De controller is netwerk klaar voor een eenvoudige serieschakeling van maximaal 10 ventilatoren. Uitgerust met een naderingssensor die de controller “wekt” voor een langere levensduur. 

 

Standaard bedieningsstation voor basis ventilatorregeling 

Touchscreen 3,5″ met naderingssensor

Bediening max. 10 ventilatoren synchroon

10 Snelheden, vooruit/achteruit, aan/uit

Controlesysteem met foutmelding op het scherm 

Snelle installatie, geen extra voeding nodig 

500-serie Controller 

De 500-serie controller geeft gebruikers de mogelijkheden die ze nodig hebben om het meeste uit hun ventilatoren te halen. Het biedt geavanceerde controle voor maximaal 30 ventilatoren via Ethernet, inclusief voeding voor de controller. 

Eenvoudige bediening van elke ventilator via een 5″-inch PCAP touchscreen met een duidelijke grafische visualisatie van snelheid en richting. De controller maakt het mogelijk om doelzones in te stellen voor nog makkelijkere bediening, evenals het uitlezen en troubleshooten van eventuele foutmeldingen.  

 

Meerwaarde t.o.v. 350-serie Controller:

Automatische ventilatorregeling op basis van instellingen 

Touchscreen 5″ met naderingssensor

Bediening max. 30 ventilatoren individueel of in groepen

Naamgeving ventilatoren en tijdsinstellingen mogelijk

Wachtwoord voor beveiliging 

Ventilatordiagnose, uitlezen via het scherm  

bedieningsstation voor automatische aansturing HVLS ventilatoren

700E-serie Environmental Control  

Profiteer -automatisch- het hele jaar door van de voordelen van Hunter® HVLS ventilatoren. De 700E-serie controller van Hunter® zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en een optimale werking van de ventilatoren, waarbij de condities in de ruimte als richtlijn dienen. De 700E controller kan maximaal 30 ventilatoren aansturen, rekening houdend met plafond- en vloertemperatuur en vochtigheid om zo het meeste uit de HVLS ventilatoren te halen. 

De zomermodus, ontworpen voor de warmere delen van het jaar, zorgt voor een comfortabel binnenklimaat door automatisch de ventilatorsnelheid aan te passen om het koeleffect te bereiken dat belangrijk is voor het behoud van de productiviteit. Met een druk op het scherm schakelen de ventilatoren over naar de wintermodus voor optimale destratificatie tijdens koudere seizoenen.  Door warme lucht van het plafond tot op vloerniveau naar beneden te duwen, blijft iedereen comfortabel terwijl er aanzienlijk op energie wordt bespaard. 

De 700E is een 7-inch touchscreen controller die de ventilatoren afzonderlijk of in groepen kan besturen, met beschikbare functies als tijdgestuurde werking en troubleshooting. Installatie van de 700E is overzichtelijk en eenvoudig. Bij het Environmental Control pakket zijn naast de controller 2 temperatuur- en luchtvochtigheidssensoren, ook een netwerk hub en datakabel inbegrepen. 

 

Meerwaarde t.o.v. 500-serie Controller:

De meest efficiënte manier om ventilatoren aan te sturen 

Aansturing op temperatuur- en vochtigheidsmeting

Touchscreen 7″ met naderingssensor

Automatische configuratie 

1-Touch Seasonal Adjust: met één druk op het scherm de bedrijfsmodus wijzigen (zomer/winter) 

GBS integratie 

Eenvoudige benadering om ventilatoren te koppelen aan een gebouwbeheersysteem. Maakt bewaking, besturing en visualisatie van een ventilatornetwerk op afstand mogelijk. 

 

Ventilatornetwerk kan communiceren met zowel het GAS/GBS-systeem als de lokale HMI-controller via een extra poort. 

Ondersteunt BACnet MS/TP en BACnet/IP 

1 poort per netwerk (tot 30 ventilatoren) 

Controllerconfiguratie via web interface 

mogelijkheid om HVLS ventilatoren te koppelen aan gebouwbeheersysteem

Bekijk ook eens